Sådan foregår det

Når du har fået tildelt en kontaktperson.

Du og din kontaktperson er typisk sammen 1-3 timer ad gangen.  Vi aftaler med hinanden, hvor tit, hvornår og hvordan vi skal ses. Vi kan både være i FamilieCentrets lokaler, hjemme hos dig, på en cafe, i fx træningscentret osv. Vi kan også gå eller køre en tur, gå til bestemte møder sammen eller tage ud og opleve noget – det afhænger helt af, hvad der er bedst for dig og din udvikling.  

 

Nogle unge ser deres kontaktperson hver uge, andre hver anden uge eller engang om måneden. Vi kan også ringe og skrive sammen efter aftale. Du kan have din kontaktperson i kortere eller længere tid - fra nogle få måneder til flere år – alt efter dine behov og hvad vi aftaler.

 

Vi starter altid med at lave nogle gode oplevelser sammen så vi kan lære hinanden at kende, Efterhånden ser vi nærmere på, hvad der skal til for at nå de mål der er i din handleplan.

 

Du kan eksempelvis bruge din kontaktperson til at:

  • gå med dig til møder, uddannelsestilbud og andre vigtige aftaler

  • hjælpe dig i gang med de fritidsinteresserer, du har lyst til

  • hjælpe dig på vej mod nye venskaber og sociale fællesskaber

  • støtte dig i at håndtere udfordringer i din familien

  • Du kan bruge din kontaktperson til at tale om stort og småt. 

Du vil også få tilbud om at være med i de fællesaktiviteter, Kontaktpersonsteamet arrangerer fællesaktiviteter i løbet af året for alle de børn og unge, der har tilknyttet en kontaktperson. Der er både filmaftener, julearrangementer, ture, grillaftener, sportstræning osv. Arrangementerne er gratis og frivilligt.

Fortrolighed og tavshedspligt

Din kontaktperson er en fortrolig voksen, som du kan regne med og stole på. Derfor kan du trygt tale med kontaktpersonen om det, der fylder i dit liv. Din kontaktperson har tavshedspligt og taler først med dine forældre eller andre voksne om noget, hvis du på forhånd har givet tilladelse til, at kontaktpersonen skal gå videre med det.

 

Underretningspligt

For børn og unge under 18 år har kontaktpersoner det, man kalder skærpet underretningspligt. Det betyder, at vi har pligt til at underrette din sagsbehandler, hvis vi får indblik i nye forhold i dit liv, som vækker alvorlig bekymring for din trivsel, sikkerhed og udvikling. Du kan læse nærmere her: Underretning fra offentlig ansat